Etappi 2: Voimaa teoista > Yhteenveto

Toimi tänään

Tunnista jokin teko, joka tekee tästä päivästä merkityksellisen ja saa sinut päivän päättyessä tyytyväiseksi siihen, mitä sait aikaan.

Mikä tuo teko voisi olla? Kuuntele tai lue harjoitus.

Tavoite ei ole löytää tekoa, joka saisi sinut pääsemään eroon hankalista ajatuksista tai tunteista. Tavoitteena on pikemminkin löytää jotakin sellaista, jonka tekeminen tuottaa sinulle iloa ja tyydytystä ja johon satsaaminen tuntuu sen arvoiselta.

Kyse voi olla jostakin harrastuksesta, liikunnasta tai muusta puuhasta, jota et ole aikoihin tehnyt, oman itsesi kehittämisestä tai vaikkapa yhteydenotosta ystävään tai sukulaiseen. Se voi olla myös puuhastelua lasten kanssa tai huomion osoittamista kumppanille.

Kun olet tunnistanut, mitä voisit tänään tehdä, kirjoita se päiväkirjaan, paperille tai muistutukseksi puhelimeen. Tarkista päivän päättyessä, että teit mitä suunnittelit. Kirjoita muistiin, miltä sen tekeminen tuntui ja mitä se merkitsi sinulle.

Tee viikon aikana jokin muu vastaavanlainen teko joka päivä. Kirjoita aamulla tai jo edellisenä iltana muistiin, mitä se voisi olla. Tee se päivän mittaan ja pohdi tekemääsi hetki illalla.

Tuumaile

Älä lykkää huomiseen asioita, joita pidät tärkeinä. Voit tehdä joka päivä jotakin, johon voit olla tyytyväinen. Sen ei tarvitse olla mitään suurta. Pitkäkin matka alkaa ensimmäisestä askeleesta.